WAAROM IS EMOTIONELE INTELLIGENTIE (EQ) BELANGRIJK?

WAAROM IS EMOTIONELE INTELLIGENTIE (EQ) BELANGRIJK?

Voor wie succesvol en gelukkig in het leven wil staan, is zowel emotionele intelligentie als het intellect belangrijk. Er zijn mensen die beweren dat empathie, zelfkennis en actief luisteren niet alleen onze interactie met anderen bevordert, maar er ook voor zorgt dat we onze emoties beter op een positieve manier onder controle kunnen houden.

We kennen allemaal wel het concept IQ (Intelligentie quotiënt). Misschien ken je zelfs je score. Het meet namelijk de cognitieve intelligentie van een persoon, door de numerieke score van enkele gestandaardiseerde testen bij elkaar op te tellen. Emotionele intelligentie, ook wel gekend als EQ, is moeilijker vast te stellen, omdat er geen algemeen geaccepteerde benchmark voor bestaat. 

Wat is Emotionele Intelligentie?

Daniel Goleman, Amerikaans psycholoog en onderzoeksjournalist omschrijft emotionele intelligentie als volgt: “Emotionele Intelligentie is de capaciteit om uw eigen gevoelens en die van anderen te herkennen, om het motiveren van uzelf en om het goed omgaan met emoties zowel met die in uzelf als met die in uw relaties.”

Volgens Dr. Travis Bradberry, gerenommeerd auteur van Emotional Intelligence 2.0, dragen mensen met een hoog EQ de balans tussen goede manieren, empathie en vriendelijkheid, zonder hun eigen grenzen te overschrijden, hoog in het vaandel. Hij durft zelfs te beweren dat het EQ twee keer zo belangrijk is als het IQ, als je je doelen wil bereiken. Door aan onze emotionele kant te werken, kunnen we ons persoonlijk en ons professioneel leven veranderen. 

Wat heeft EQ te maken met etiquette en goede manieren?

Mensen die gezegend zijn met een hoog EQ, kan sociale en professionele situaties beter inschatten en zijn of haar gedraag er naar aanpassen. Binnen de etiquette betekent dit dat je over voldoende zelfkennis beschikt om je in de plaats van anderen te stellen en ze te behandelen met de nodige vriendelijkheid en respect, ongeacht de situatie. 

Het tegendeel is ook waar. Mensen die niet zo emotioneel intelligent zijn, laten zich vaak te veel leiden door hun emoties. Stel, we kennen het allemaal, een stresserende dag op het werk. Deze laatste groep zou dit wel eens kunnen uitwerken op hun huisgenoten. Iemand met een hoger EQ ziet in dat (luid) spelende kinderen niet aan de oorzaak liggen van het feit dat hij/zij zich niet zo goed in zijn/haar vel voelt. Zij zullen de werkstress niet mee naar huis nemen. 

Emotionele Intelligentie op de werkvloer

Erkennen dat emotionele intelligentie belangrijk is, de kracht ervan op de werkvloer en deze kennis toepassen, is onontbeerlijk in deze zeer competitieve maatschappij. Werk aan je EQ in de omgang met collega’s, partners, klanten en werknemers. Het bevordert de samenwerking, communicatie, maar ook de motivatie en productiviteit. 

Tijdens zijn onderzoek, ontdekte Bradberry dat 90% van de sterk presterende medewerkers een hoog EQ had, ten opzicht van 20% van zwak presterende medewerkers. Deze sterk presterende mensen hielden hun eigen impulsen beter onder controle, toonden empathie naar hun collega’s en hielden het hoofd koel tijdens stresserende en chaotische werksituaties. 

Eén op vier bedrijfsleiders vindt dat emotionele intelligentie nog steeds ondergewaardeerd wordt in het selectieproces. Een studie, uitgevoerd door Robert Half, toont aan dat organisaties vaak het EQ nog niet meten tijdens het recruteringsproces, ondanks de voordelen die het biedt. 

Hoe kan ik mijn EQ verbeteren?

De ene persoon is natuurlijk emotioneel meer onderlegd dan de andere. Maar het goede is dat, in tegenstelling tot bij het IQ, je wel aan je EQ kan werken. Door jezelf emotioneel intelligent gedrag aan te meten, train je je hersenen een nieuwe gewoonte aan. Binnen de kortste keren pas je ze toe zonder er bij na te denken. 

Emotionele intelligentie is een essentieel onderdeel van onze etiquette trainingen, zowel bij volwassenen als kinderen. Onze trainers reiken de studenten de nodige tools aan om te werken aan hun zelfkennis, empathie en effectief communiceren. 

Geef een reactie

Close